Lantz Skogsvård kan stolt meddela att Jonas Lantz, ägare och grundare av företaget, har tagit emot priset “Årets Unga Skogsentreprenör”, som delades ut av SMF och SLA.

Juryns motivering löd:
”Jonas är ett föredöme för alla nuvarande och blivande skogsentreprenörer”, skriver juryn i sin motivering där man också poängterar Jonas arbete med att driva branschens utveckling, hans ledarskap med tydlig delegering, förbättringsarbete, flera olika kunder och en ekonomi med rimlig avkastning. Juryn understryker också hans aktiva deltagande i olika forum som Skogsbrukets Yrkesnämnd, SLA, SESAM-gruppen och gruppen som arbetar för ny PEFC-standard.”

Jonas berättar i en intervju att priset känns extra roligt, eftersom det kommer inifrån branschen. Han berättar också att eftersom cirka 90 procent av personalen återkommer säsong efter säsong, så behålls kompetensen inom företaget.
– Det är viktigt för företaget, säger Jonas Lantz.

Maud Petri Rådström, ansvarig för avtal och kompetensförsörjning skog på SLA, säger:
– Det är det goda entreprenörskapet som vi vill uppmärksamma, därför har vi valt att bredda priset till att uppmärksamma fler typer av företag som arbetar föredömligt i skogen.