I mitten av februari var det tävling i det så kallade “skogs-EM”, där Lantz Skogsvård representerades av Jonas Lantz och Marco Cubelja.
Och det blev succé.
En fjärde plats på 10 kilometer fritt för Jonas – samt ett glänsande guld i stafetten.

Jonas berättar själv att han har hållit på mycket med mountainbike och rullskidor under sommaren och hösten.
– Totalt hann jag med 28 mil på rullskidor och totalt körde jag 3-4 dagar i veckan. Vartannat träningspass avslutades med ett styrkepass. Någon löpning har jag inte gjort direkt, däremot kan det nog bli köp av en stakmaskin – dagens skidåkning kräver nästan det.
Jonas har satsat på många fartpass med hög intensitet för att få pulsen att maximeras.
– Man måste ta i lite under träning, så att det blir blodsmak i munnen, säger Jonas och skrattar.
Som mål hade han att ta sig in på topp-10 individuellt, och jag slutade fyra. Jag är nöjd men lite bitter över att jag bara var 18 sekunder från bronset …
Inför tävlingarna hade han inte så god koll på motståndet, men under skogs-EM-veckan lärde han känna dem lite bättre.
– Han som vann min klass, H31, Erling Christensen, slutade 62:a på Vasaloppet och att bara vara 1,5 minut efter honom över 10 kilometer kändes ändå helt okej, haha.
Efter tävlingarna var det sedvanligt firande. Den berömda internationella afterskin, där varje nation hade egna bord där det serverades nationella delikatesser med ost, korv, bröd, godis, kött och – kanske viktigast – olika snaps och ölsorter.
– Det var ett riktigt roligt mingel och humöret var på topp kvällen igenom. Det var en helt enorm känsla, berättar Jonas och fortsätter:
Därefter följde en finmiddag, bankett, i Gamla logen i Oslo kombinerat med prisutdelning. Där vi svenskar fick lite extra högt jubel för vårt guld.
Och Oslo har inte släppt taget på Jonas.
– Jag vill tillbaka dit. Jag lärde känna många likasinnade från andra länder och det var trevlig exkursioner i det norska skogsbruket under veckan, det var riktigt proffsigt arrangerat. Bland annat var jag på en guidad tur i Nordmarka där vi såg på avverkning i tätort samt drivning.
Blir det något mer tävlande i år?
– Nej, nu blir det fullt fokus på skogsvårdssäongen 2016, det är mycket jobb nu …
Vad ser du närmast fram emot?
– Ett fortsatt lyckat jobbår där vi levererar hög kvalité till såväl kunder som anställda.

H31fyra
Resultatlistor från de två loppen.
Stafett