Så fort snön smälte så inledde Lantz Skogsvård sina interna utbildningsdagar i Torpshammar för våra anställda. Med ett magiskt fint majväder som bakgrund lärde vi de nyanställda vad som krävs för att göra bra planteringar och hur man utför en effektiv och kvalitativ röjning. Vi lägger stort fokus på säkerhetsarbetet i skogen. Alltifrån hur våra anställda hanterar verktygen till kommunikation och att läsa av kartor.

Vi har även samarbete med räddningstjänsten som fick lära ut livsviktig kunskap till de anställda, bland annat hjärt- och lungräddning. Samtliga i ledningen samlades för att vara med under utbildningsdagarna där Mats-Åke Lantz visade vägen.

Det blev ett fantastiskt fint mottagande då vi inledde dagen. Utbildningsdagarna inleddes nämligen med sång och musik, då våra anställda från Ukraina traditionsenligt sjöng för att välkomna årets säsong och även varandra. En hel del av våra anställda kommer från andra länder och ser fram emot att träffa varandra efter vinterns uppehåll.

 

Bilder från dagen:

Jonas Lantz visar säkerhetsföreskrifterna för arbete med röjsåg för de anställda.

Vi inledde dagen med att gå igenom vår interna kvalitetspolicy och de riktlinjer som vi lägger upp för våra arbetare. Den informerar även om de värderingar vi står för och betonar vikten av god arbetsmiljö.

Mats-Åke Lantz, i förgrunden, visar hur man sätter plant på optimalt vis. Vid planteringsröret står vår mest erfarne plantör Piotr redo att instruera.

Piotr har jobbat i vårt team i över sex år.

Några av Lantz Skogsvårds bilar vid kontoret i Torpshammar

Efter instruktioner var det dags att testa sätta plant. Vi följde upp arbetet och såg till att planten sattes på rätt plats, och de anställda fick verkligen visa upp sina nya kunskaper. Även de som har varit med förut var självklart med under utbildningsdagarna för att dels fräscha upp sina kunskaper dels hjälpa till att lära upp de nya. Det var även ett perfekt tillfälle att bygga lite lagkänsla.

Hela ledningen på plats under utbildningsdagarna. Från vänster ser vi Marco Cubelja (produktionsledare syd), Jonas Lantz (vd), Mats Lundberg (produktionsledare norr) samt Mats-Åke Lantz (kvalitets- och utbildningsansvarig)